Clubul Le Petit Prince

Actor sau inginer? De ce nu ambele? Acum iţi poţi etala talentul actoricesc in trupa de teatru ASAFF. Vei descoperi încrederea de a te exprima liber in faţa unui public si asta cu siguranţă te va ajuta şi in alte circumstanţe. Trăieşte magia scenei!

 

Campons Sans Peine de Philippe Bardin

”  „Le Petit Prince” este cel mai vechi club al ASAFF. Trupa de teatru exista şi înainte de crearea asociaţiei însa a reuşit să işi găsească un loc bine definit in înteriorul acesteia. Tradiţia spune că în fiecare an se pregăteşte un spectacol in limba franceză, dar în ultimul timp numărul membrilor precum şi diversificarea activităţilor asociaţiei a dus la realizarea unor colaborări cu alte trupe şi la participarea la diferite evenimente. Aceste lucruri nu ar fi fost însa posibile fără ajutorul unor parteneri importanţi, ca Agenţia Universitară a Francofoniei, Serviciul de Cooperare şi Acţiune Culturală al Ambasadei Franţei, Teatrul „Bulandra” sau Universitatea Politehnica Bucureşti.
„Bine”, o sa spuneţi „dar de ce teatru?”. Sincer să fiu nu ştiu de ce a fost creată această trupă, iar membru al ei am devenit printr-o conjunctură mai mult decat favorabilă. Pot însa să vă spun ce am învaţat eu în 2 ani de  „Le Petit Prince”. Am invăţat să mă descopăr mai întâi pe mine si apoi să încerc să imi depăşesc limitele pentru a fi altcineva. Am invăţat nu numai să vorbesc, ci şi să ii fac pe ceilalţi să mă asculte. Am invăţat că să vorbeşti în franceză nu este un lucru ruşinos şi nici macar ceva greu nu este. Dar, mai presus de toate am invăţat să îi ascult la randul meu pe ceilalţi, să râd împreună cu ei şi să îi ajut atunci cand au nevoie, pe scenă sau in viaţă.
Nu pot să vă promit că intrând în trupă o sa invăţaţi şi voi aceste lucruri. Poate mai multe, poate mai puţine. E un risc… Dar în cazul în care acest risc e prea mare pentru voi, nu uitaţi că oricând avem nevoie de un zambet in plus atunci cand, dupa ce am invaţat un an intreg, ne dăm examenul pe scenă. „

Razvan Stanica – Fost coordonator „Le Petit Prince”


Coordonator: Vadim VLAD

Email: vladvadimvvv  la yahoo punct com

Comentarii închise la Clubul Le Petit Prince
<span>%d</span> blogeri au apreciat: