Proiecte

_________________________________________

Contactul cu Firmele

ASAFF a avut ca prioritate de-a lungul timpului, crearea unei punti de legatura intre studentii Filierei Francofone a FILS si firmele care ar avea nevoie de ingineri avand specializarile oferite de facultatea noastra. De aceea, s-a incercat aducerea celor doua tabere la un punct de dialog prin organizarea Targului Forum-Entreprises-Etudiants sau prin organizarea unor Mese Rotunde.

Daca in cadrul primului eveniment studentii se intalneau cu firma-angajator si isi puteau gasi un job sau doar sonda ofertele spre a intelege ce specializare e mai bine sa urmeze la „Poli”, in cadrul Meselor Rotunde, firma devenea un partener social, activ in dezvoltarea si pregatires studentilor prin deschiderea pe care o aratau in a rezolva problemele pe care noi le identificam in mediul profesional de atunci, si anume, in special lipsa ofertelor pentru practica si stagiu.

Astazi, ofertele de stagiu sunt mai numeroase, dar exista inca multe companii romanesti care nu aplica o politica de stagii consecventa, pierzand astfel sansa identificarii unor tineri talentati si formarii unor profesionisti dedicati sferei lor.

De aceea, ASAFF incearca sa continue aceasta traditie a comunicarii, imputernicita astazi de fosti studenti ai FILS sau ai „Politehnicii” care sunt si „Ancieni” ASAFF,  si care au ajuns astazi sa lucreze pentru firmele cu care mai ieri stateau la Masa Rotunda.

_________________________________________

Balul Bobocilor

„Odata esti boboc!” sau cel putin asta le spunem participantilor la Miss si Mister Boboc pentru a-i convinge sa participe 🙂

FILS a reusit in 2011 sa aduca balul sau in The Silver Church, o locatie care a oferit studentilor o prima experienta studenteasca de neuitat.  Alaturi de partenerii nostri, ASAFF a pus umarul la un eveniment care speram sa devina poate cel mai asteptat Bal al Toamnei Bobocilor din Regie  😉

________________________________________

WEI


Week-end-ul de Integrare, sau WEI-ul cum il mai numim noi, este deja o traditie a asociatiei noastre. Ce este oare mai dificil decat sa fii boboc, intr-un oras strain, si sa te confrunti zilnic la „Poli” cu cursuri ce par scrise in hieroglife?

Urmând modelul scolilor franceze de inginerie si nu numai, acest proiect doreste facilitarea acomodarii studentiilor din anul I cu mediul universitar,  încurajarea formarii de noi legaturi între vechii membrii ASAFF si cei noi inscrisi, totul in vederea construirii unei frumoase experiente universitare si predarea stafetei asociatiei catre noile generatii de studenti.

WEI-ul se desfasoara in perioada Noiembrie-Decmbrie, pe parcursul a 3 zile, iar activitatile propuse incurajeaza leagrea de prietenii intre participanti dar si incurajeaza increderea bobocilor in membrii ASAFF cu experienta sau „Ancieni”, care isi pot oferi astfel ajutorul pentru dezlegarea misterelor cursurilor „Politehnicii” sau pot sa ii indrume pe cei care doresc sa participe activ in ASAFF pe parcursul studiilor catre o experienta valoroasa in viata unei asociatii studentesti.

____________________________________

Petrecerea de Craciun

Petrecerea de Craciun ASAFF este un eveniment in care echipa organizatoare pregateste  cu cateva zile inaintea Craciunului,  momente artistice, jocuri si povesti pentru membrii ASAFF si nu numai. Anual, Profesoorii nostri ne onoreaza cu prezenta dansilor si deseori participa la distractie.
De asemenea de-a lungul timpului, s-a pastrat tradita licitatiei de Mosi Craciuni si Craciunite pentru strangerea fondurilor pentru campania „Fii tu Mosul anul asta!”, campanie ce o derulam in fiecare an si prin care incercam sa ajutam pe cei mai putin norocosi.

_________________________________________

Fii Tu Mosul Anul Asta!

„Fi Tu Mosul Anul Asta!” este incercarea noastra de a-i face pe studenti si pe membri ASAFF sa se implice in ajutorarea celor mai putini norocosi, care intalnesc mereu lipsuri in viata lor de zi cu zi. Banii stransi in urma licitatiei de Mosi Carciuni si Craciunite cu ocazia Petrecerii de Craciun,  sunt folositi pentru sustinerea unor familii nevoiase sau pentru oferirea unor cadouri celor pentru care un gest cald de Craciun inseamna poate singura bucurie de peste an.

_________________________________________

Balul Francofoniei

In fiecare primavara Bucurestiul infloreste! Redevine Micul Paris, daca nu prin farmecul cladirilor de altadata, macar prin faptul ca in Martie se desfasoara „La Fete de la Francophonie”. Cu ocazia acestei sarbatori, ASAFF, alaturi de Lectoratul Francez al Univeristatii „Politehnica” si alti parteneri,  organizeaza „Balul Francofoniei”. Un loc unde francofonia se intalneste in forme exotice dar si traditionale, in muzica dar si in arta, in gluma dar si in serios. E o ocazie de a descoperi alte obiceiuri si alte civilizatii care au totusi ceva in comun cu a noastra:  intrepatrunderea la un moment  istoric dat cu limba si cultura franceza.

Masca obligatorie!

Comentarii închise la Proiecte